Våga färg och form

Att färger gör oss glada är knappast någon nyhet, de flesta av oss blir ju lite lyckliga när alla träd får gröna blad efter en lång vinter. Men förutom i själva naturen är det viktigt med färg och form även inomhus. Att sätta färg och form på väggarna i hemmet kan förändra ett helt rum. Om du bor litet kan det exempelvis vara smart att måla väggarna vita eller tapetsera ljusa tapeter. Vitt förstorar nämligen medan svart förminskar. Att även jobba med former som tavlor, kuddar och mattor, brukar ha positiv effekt på inredningen. Det är bara fantasin som sätter gränserna. Blanda gärna färg och form på ett naturligt sätt. Ett tips är att kombinera naturmaterial som trä och sten tillsammans med mjuka material som färgglada kuddar och filtar.

Någon som har stor kunskap inom färg och form är Henrik som är målare i Stockholm. Henrik märker av en tapettrend just nu som innehåller både färg och form. Många människor vågar använda färg och form mer nu, förr tapetserade de flesta med diskreta färger som grått, beige och vitt. Idag ser Henrik att folk gärna vill prova en mönstrad tapet men då helst på en vägg. Fondväggar är vanligt och beror förmodligen på en rädsla. Att tapetsera ett helt rum i en ”galen” tapet kan kännas lite läskigt. Dock får man med hela rummet på ett annat sätt än om man bara har en fondvägg.

Sätt färg och form på tillvaron

Många av oss hamnar i en lätt nedstämdhet när vintern kommer. Många månader av mörker och färglöshet kan göra att de flesta blir lite deppiga. Genom att sätta färg och form i hemmet får du en glad oas att komma hem till, även om regnet öser ner. Man behöver naturligtvis inte tapetsera hela hemmet. Det kan räcka med ett rum i färgglada tapeter. Kanske kan du tapetsera i hallen, då möts du alltid av en färgglad och varm atmosfär när du kommer hem.

Färg och form blir allt vanligare i våra hushåll